Gea Boschma

Gea slider:headerfoto's-workshops

KUNSTENAAR IN DE KLAS

Kinderen staan dicht bij de natuur en geven hun fantasie de vrijheid…

Er valt van alles te vinden en te ontdekken in het bos, langs de kust, in een park of in de directe omgeving van je thuis. Om een echte schat te vinden hoef je niet ver te reizen. Een vondst maakt dat je fantasie op reis gaat en zo kun je een prachtig kunstwerk maken.

Gea wordt als Beroepskunstenaar in de Klas, BIK’er, ingezet op verschillende basisscholen in Leeuwarden en omgeving. Via organisaties als Keunstwurk, Kunstkade, Skaal Opsterland en Kinderopvang Friesland is Gea breed inzetbaar. Naast werken met natuurlijke materialen en textiel werkt Gea in de klas met veel meer uiteenlopende materialen en technieken. Ze speelt in op de vraag van de school of maakt gebruik van haar eigen creatieve vrijheid.

 

" Het is geweldig om samen met kinderen te verzamelen, te observeren en te experimenteren met materialen en technieken. Ik neem kinderen mee met mijn eigen zoektochten naar schatten in de natuur. Daaruit ontstaat steeds weer een bijzonder kunstwerk, door de kinderen zelf gemaakt. "

Schoolprojecten

Als kunstenaar in de klas ontwikkelt Gea kunstprojecten en voert ze uit op diverse scholen. In eerste instantie voor kinderen in de basisschoolleeftijd; het zou ook heel goed toepasbaar zijn in het voortgezet onderwijs.

Opleiding

Gea heeft de post-hbo opleiding BIK, beroepskunstenaars in de klas gevolgd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens deze opleiding heeft ze als Bikker kennis opgedaan over pedagogiek, didactiek en geleerd haar kunstenaarschap om te zetten naar kwalitatief hoogwaardige educatieve projecten. Als bik-kunstenaar kan ze een waardevolle aanvulling geven op het bestaande cultuur-educatieve aanbod van scholen.

Projecten Kunst in de KLAS

Een draak van een vondst, het geheim achter de deur. Of… op ontdekkingstocht door de DOAS

Kunstmenu Plus


Een draak van een vondst, het geheim achter de deur. Of… op op zoek naar Wopke, de geheimzinnige kunstenaar. Ieder het schooljaar bedenkt Gea samen met twee collega-kunstenaars een leuk en spannend project voor het Kunstmenu Plus van Kunstkade. Centraal staat het gebouw De DOAS, De Oude Ambachtsschool, hier werken kunstenaars die de meest uiteenlopende dingen maken. In dit gebouw gebeuren soms ook heel geheimzinnige dingen. Zo worden er wel eens schilderijen van beroemde kunstenaars verstopt én gevonden door de allerjongste bezoekers. Of woont er opeens een heel klein wezentje achter een klein deurtje… die ook nog eens kunstenaar is. Maar wie is het? De drie kunstenaars gaan samen met de kinderen op zoek naar deze geheimzinnige kleine kunstenaar Wopke.

Aan het eind van de zoektocht gaan de leerlingen van de onderbouw in een écht atelier aan de slag om zelf kunst te maken. Ze creëren samen met een van de kunstenaars hun eigen meesterwerk.

DOAS draak van een vondst